Tervetuloa Keliberin sijoittajasivuille

Keliber on suomalainen kaivos- ja akkukemikaaliyhtiö, jonka tavoitteena on tuottaa akkukelpoista litiumhydroksidia erityisesti kasvavien kansainvälisten litiumakkumarkkinoiden tarpeisiin.

Keliber on suomalaisten sijoitusyhtiöiden ja yksityisten sijoittajien sekä johtavan maailmanlaajuisen jalometallituottajan Sibanye Stillwater Limitedin, kotimaista litiumioniakkujen arvoketjua kehittävän Suomen Malmijalostus Oy:n ja norjalaisen kaivosalan sijoitusyhtiön Nordic Mining ASA:n omistama yhtiö.

Keliber rakentaa osaltaan liikenteen sähköistymistä maailman siirtyessä litiumtalouteen. Sähköautojen markkinat kasvavat maailmanlaajuisesti ja markkinoiden kasvun odotetaan kiihtyvän. Ympäristön kannalta puhtaammalle energialle on globaali kysyntä ja kansainväliset autojätit kehittävät uusia sähköakkuteknologiaan perustuvia liikkumismuotoja.

Akkuteknologian kysynnän kasvu aiheuttaa merkittävää kysyntää myös raaka-aineista. Akkujen valmistuksessa käytetään litiumia, joka on Keliberin päätuote. Keliberillä on hallussaan pitkälle kehitetyt ja lupaavat esiintymät Keski-Pohjanmaan litiumprovinssissa. Lisäksi alueella on erinomainen potentiaali malmivarojen kasvattamiseen ja uusien esiintymien löytymiseen.