Tarinamme

Ilmastonmuutos koskettaa meistä jokaista – oli sitten kyse yritysten, sijoittajien tai kuluttajien menestyksestä nyt ja tulevaisuudessa. Keliber haluaa omalta osaltaan auttaa ihmisiä tekemään oikeita ja viisaita valintoja osana jokapäiväistä elämää.

Vauhditamme liikenteen sähköistymistä ja älykkäämpää energian varastoimista tuottamalla laadukasta litiumia vastuullisesti ja edistyksellisesti Euroopassa.

Vastuullisesti litiumia Euroopasta

Keliberin hallussa on useita pitkälle tutkittuja litiumesiintymiä yli 500 km²:n laajuisella alueella Keski-Pohjanmaalla. Alueella on tehty litiumhavaintoja jo 1950-luvun lopulla.


Keski-Pohjanmaan tunnetut litiummalmivarat on arvioitu merkittävimpien joukkoon Euroopassa. Alueella on erinomainen potentiaali malmivarojen kasvattamiseen ja uusien esiintymien löytymiseen.


Toiminta Suomessa mahdollistaa tehokkaat kuljetukset asiakkaille, koska tuotantomme sijaitsee lähellä tulevaisuuden kysyntää. Noudatamme tarkkaa ympäristö- ja
työolosuhdelainsäädäntöä ja hyödynnämme luotettavaa yhteiskunnallista infrastruktuuria. Edistyksellinen tuotantoprosessimme on olennainen osa vastuullista ja kestävää
litiumkemikaalituotantoa.


Rikastamomme nousee malmivarojen lähelle Kaustiselle ja kemiantehtaamme reilun 50 kilometrin päähän Kokkolan suurteollisuusalueelle, sataman läheisyyteen. Arvioimme rakentamisvaiheen alkavan vuonna 2022.

Keliberin litiumhanke lukuina

Keliberin litiumhanke lukuina