Uusia osaajia Keliberille

Loppukeväällä käynnistetyt rekrytoinnit on saatu päätökseen ja Keliberin litiumhankkeen toteutukseen liittyy 30.8. neljä uutta työntekijää ja 1.9. viides. Kaikki työskentelevät aluksi Kokkolan toimistolla.

Kokkolalainen Mika Hiltunen aloittaa suunnitteluinsinöörinä ja työskentelee projektin dokumentoinnin ja suunnittelutehtävien parissa. Mika on Centriasta valmistunut tuotantotalouden insinööri.

Ylivieskasta kotoisin oleva Kati Linnala aloittaa rikastamon prosessi-insinöörinä ja työskentelee rikastamon rakennusprojektin ja käynnistyksen tehtävissä. Kati on Oulun yliopistosta valmistunut prosessitekniikan diplomi-insinööri, jolla on kokemusta useilta eri kaivoksilta Suomesta.

Oululainen Lea Nikupeteri aloittaa ympäristöinsinöörinä ja työskentelee ympäristötehtävissä pääosin lupaehtojen toteutumisen seurannassa ja raportoinnissa sekä luvitusten valmistelussa ja ympäristöasioiden valmentamisessa muulle henkilöstölle. Lealla on sekä maisterin (kemia) että diplomi-insinöörin (tuotantotalous) tutkinnot Oulun yliopistosta. Hän on työskennellyt useissa suurteollisuusyrityksissä, laboratoriopalveluissa sekä viimeksi mittaus- ja analyysipalveluja tuottavassa konsulttiyrityksessä.

Ylivieskalainen Heikki Soini aloittaa projektin työturvallisuuspäällikkönä ja keskittyy projektin aikaisen työturvallisuuden varmistamiseen suunnittelun, toteutuksen ja rakentamisen osalta, sekä valvoo käytännössä urakoitsijoiden ja konsulttien työturvallisuustason pysymistä Keliberin vaatimalla korkealla tasolla. Heikki on Centriasta valmistunut tuotantotalouden insinööri, ja hän on työskennellyt useiden vuosien ajan Pohjanmaalla eri teollisuusyritysten työturvallisuus- ja laatutehtävissä. Viimeksi hän on ollut Terrafamen akkukemikaalitehtaan rakennusvaiheen työturvallisuustehtävissä.

Viides uusi kasvo on kokkolalainen Tobias Sjöberg, joka aloittaa 1.9. taloushallinnon Controllerina. Hän on Keliberin taloushallinnon palveluntuottajan Wiseon kautta puolet ajastaan Keliberin palveluksessa. Tobias on kauppatieteiden maisteri Svenska Handelshögskolanista ja lisäksi auktorisoitu tilintarkastaja (HT). Hän on työskennellyt tilintarkastus- ja teollisuusyrityksissä taloushallinnon tehtävissä.

"Haaveilen sähköautosta"

Keliberillä aloittavia henkilöitä yhdistää vahva osaaminen sekä innostus päästä kehittämään uutta toimialaa ja samalla omaa osaamistaan.

Rikastamon prosessi-insinöörinä aloittava Kati Linnala on työskennellyt 11 vuotta kaivosalalla. Hänelle on kertynyt kokemusta sekä rikastamon tuotannosta, esimiestyöstä että rikastuspuolen tutkimus- ja kehitystyöstä. Ala on Katin mukaan niin kiinnostava, että viimeisin työrupeama tuulivoimarakentamisen parissa jäi parin vuoden mittaiseksi.

”Keliberin toimintaa olen seurannut sivusta jo useita vuosia ja koen, että hankkeena se on erittäin motivoiva (prosessi, uuden luominen), mikä vaikuttikin Keliberille hakeutumiseen. Nimenomaan tässä vaiheessa mukaan pääseminen tuntuu hyvältä”, sanoo Kati.

Metallialan työn ohessa tuotantotalousinsinööriksi opiskellut Mika Hiltunen tulee Keliberille suunnitteluinsinööriksi. Hän on ilahtunut mielessä itäneen haaveen toteutumisesta – pitkällä tähtäimellä merkittävästä työurasta.

”Keliber kiinnostaa minua suuresti yhtiönä ja litiumin tuottajana, koska tämän päivän miltei kaikki laitteet toimivat akuilla. Itselläni haaveena on omistaa joskus sähköauto, ja mikä parasta, ehkä juuri siinä on tuottamaamme litiumia. Tärkeitä minulle ovat myös Keliberin arvot: työtä tehdään ilmaston ja ympäristön hyväksi, toisia kunnioittaen ja kuunnellen, vahvalla tiimihengellä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi”, kertoo Mika.

Ympäristöinsinöörinä aloittava Lea Nikupeteri hakeutui Keliberille mielenkiintoisen, motivoivan ja haastavan työtehtävän innoittamana. Myös mahdollisuus oman osaamisen kehittämiseen on tärkeää tähän mennessä kaksi korkeakoulututkintoa suorittaneelle Lealle. Hän on perehtynyt ympäristö- ja laatuasioihin sekä tutkimukseen EHP Environmentin, Outokummun, SSAB:n ja Eurofinsin palveluksessa.

”Keliberin näen vastuullisena ja hyvänä työnantajana, joka pitää huolta niin työntekijöiden hyvinvoinnista kuin työturvallisuudesta”, toteaa Lea.

Keliber toivottaa kaikki uudet työntekijät lämpimästi tervetulleiksi ainutlaatuiseen projektiin mahdollistamaan yrityksen kasvua ja menestystä !

Lisätietoja:
Hannu Hautala, toimitusjohtaja, Keliber, puh. 040 712 2432

Teksti: Anne Foley

Tobias Sjöberg ja Mika Hiltunen

Tobias Sjöberg ja Mika Hiltunen