Projektigeologi Minna Nyblom

Minna Nyblom on toiminut geologian monipuolisissa tehtävissä vuodesta 2017 alkaen.

Mikä sai sinut hakemaan Keliberille?

Projekti kuulosti kiinnostavalta ja kun sain mahdollisuuden osallistua Keliberin projektiin aikaisessa vaiheessa, niin ei tarvinnut miettiä kahdesti.

Geologin ei ole helppoa löytää työpaikkaa läheltä kotia, joten olen kiitollinen, että löysin mielenkiintoisen työpaikan kotikonnuilta. Viihdyn Kokkolassa, josta on matkaa työpaikalleni Kaustiselle vain noin 50 km. Meillä myös suhtaudutaan myönteisesti etätöihin.

Minkälaista on työskennellä Keliberillä?
On ollut todella mielenkiintoista työskennellä Keliberillä. Työtehtäväni vaihtelevat esimerkiksi vuodenajan mukaan eikä aina tiedä mitä päivä tuo tullessaan. Tehtäviini kuuluu raportointitehtäviä, maastotöitä kuten geologista näytteenottoa, kairareikäpaikkojen merkkausta, mittaustehtäviä tarkkuus GPS:llä, pohjaveden pinnan mittausta ja malminetsintätehtäviä sekä erilaisiin tutkimusprojekteihin osallistuminen. Keliberillä saa halutessaan paljon vastuuta, mutta myös tukea osaavilta työkavereilta.

Mikä on yllättänyt sinut Keliberillä?
Keliberillä eteen tulee koko ajan uusia asioita näin projektin kasvuvaiheessa. Meidän malmi on ainutlaatuista ja siksi sitä on hyvin mielenkiintoista tutkia. Paras ”yllätys” on tietenkin aina se, kun spodumeenia löytyy lisää! Työnantajana Keliber on yllättänyt minut sillä, että täällä kannustetaan lisäkoulutuksiin, se ei ole aina itsestään selvyys.

Minkälaisena työnantajana näet Keliberin tulevaisuudessa?
Tiedän että Keliber on tulevaisuudessa hyvä työnantaja. Maailmalla vallalla oleva ympäristön huomioiminen siivittää Keliberiä saamaan tuotannon käyntiin. Keliber on vastuullinen ja pitää huolta työntekijöistään. Keliberillä pidetään huolta työntekijöiden työhyvinvoinnista ja turvallisuus on ensisijalla yhtiössä.