Töissä Keliberillä

Keliber on kasvava asiantuntijaorganisaatio ja tuleva akkukemikaalien valmistaja, jonka tavoitteet ja motivaatio ovat korkealla. Keliberillä puhalletaan yhteen hiileen ja teemme yhdessä Keliberistä viihtyisän ja turvallisen paikan työskennellä. Keliberiläiset jakavat tällä sivulla ensivaikutelmiaan ja odotuksiaan yhtiöstä. Tutustu millaista on olla töissä Keliberillä Kokkolassa ja Kaustisella!

Heikki Pekkarinen, projektijohtaja

Heikki aloitti Keliberissä projektijohtajana tammikuussa 2021.

Mikä sai sinut hakemaan Keliberille?

Kun tilaisuus tuli, innostuin heti mahdollisuudesta osallistua kokonaan uuden liiketoiminnan luomiseen Suomeen. Se on todella mielenkiintoista ja haastavaa, samoin kuin akkuklusterissa työskentely. Toki sitä on myös suuren teollisuusprojektin vetäminen, josta minulla on runsaasti aiempaa kokemusta.

Minkälaista oli tulla töihin Keliberille?

Olihan se normaalista poikkeavaa johtuen koronatilanteesta. Olen toistaiseksi käynyt toimistolla vasta kaksi kertaa, koska työt tehdään etänä. Vastaanotto Keliberissä oli joka tapauksessa mukava, ja asiat lähtivät rullaamaan leppoisasti eteenpäin, vaikka tehtävää onkin paljon.

Mikä on yllättänyt sinut Keliberillä?

En tiedä onko mikään varsinaisesti yllättänyt, mutta (vielä toistaiseksi) pienen työporukan yhteisöllisyys, asioiden mutkaton hoitaminen ja ”kyllä hoituu”-asenne on ollut havaittavissa.

Ihmiset tuntevat toinen toisensa. Kaikki hoituu suhteellisen näppärästi ilman isompaa byrokratiaa ja vastauksia kysymyksiin tippuu kuin apteekin hyllyltä.

Minkälaisena työnantajana näet Keliberin tulevaisuudessa?

Keliber on kiinnostava työnantaja, jolla on hyvin haastava projekti meneillään. Yhtiö on hyvässä asemassa, jossa se voi osallistua Suomen akkuklusterin kehittämiseen ja sitä kautta vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillintään. Jos on kiinnostunut suuresta teollisuusprojektista ja sen jälkeen akkukemikaalin valmistuksesta, antaa työskentely Keliberillä molempiin hyvät mahdollisuudet.

Minna Nyblom, projektigeologi

Minna Nyblom on toiminut geologian monipuolisissa tehtävissä vuodesta 2017 alkaen.

Mikä sai sinut hakemaan Keliberille?

Projekti kuulosti kiinnostavalta ja kun sain mahdollisuuden osallistua Keliberin projektiin aikaisessa vaiheessa, niin ei tarvinnut miettiä kahdesti.

Geologin ei ole helppoa löytää työpaikkaa läheltä kotia, joten olen kiitollinen, että löysin mielenkiintoisen työpaikan kotikonnuilta. Viihdyn Kokkolassa, josta on matkaa työpaikalleni Kaustiselle vain noin 50 km. Meillä myös suhtaudutaan myönteisesti etätöihin.

Minkälaista on työskennellä Keliberillä?
On ollut todella mielenkiintoista työskennellä Keliberillä. Työtehtäväni vaihtelevat esimerkiksi vuodenajan mukaan eikä aina tiedä mitä päivä tuo tullessaan. Tehtäviini kuuluu raportointitehtäviä, maastotöitä kuten geologista näytteenottoa, kairareikäpaikkojen merkkausta, mittaustehtäviä tarkkuus GPS:llä, pohjaveden pinnan mittausta ja malminetsintätehtäviä sekä erilaisiin tutkimusprojekteihin osallistuminen. Keliberillä saa halutessaan paljon vastuuta, mutta myös tukea osaavilta työkavereilta.

Mikä on yllättänyt sinut Keliberillä?
Keliberillä eteen tulee koko ajan uusia asioita näin projektin kasvuvaiheessa. Meidän malmi on ainutlaatuista ja siksi sitä on hyvin mielenkiintoista tutkia. Paras ”yllätys” on tietenkin aina se, kun spodumeenia löytyy lisää! Työnantajana Keliber on yllättänyt minut sillä, että täällä kannustetaan lisäkoulutuksiin, se ei ole aina itsestään selvyys.

Minkälaisena työnantajana näet Keliberin tulevaisuudessa?
Tiedän että Keliber on tulevaisuudessa hyvä työnantaja. Maailmalla vallalla oleva ympäristön huomioiminen siivittää Keliberiä saamaan tuotannon käyntiin. Keliber on vastuullinen ja pitää huolta työntekijöistään. Keliberillä pidetään huolta työntekijöiden työhyvinvoinnista ja turvallisuus on ensisijalla yhtiössä.